Elk seizoen een nieuwe tour, maar met één gelijkenis: het ongekende succes van het poëtische repertoire van Frank Boeijen. De man die muziek ademt, schreef 40 jaar geleden geschiedenis toen hij de Nederlandstalige muziek een heel andere dimensie gaf. Bekend bij eenieder die uit de Nederpopgeneratie komt en nog altijd erg actueel. ‘Theatertour 2018’ zal – net als zijn voorgaande  tournees – volledig in het teken staan van een nieuw album. 

“Ieder jaar doen we een volledig andere tournee. Dit seizoen zal in het teken staan van een nieuw album dat eind 2017 verschijnt. Uiteraard afgewisseld met oudere nummers uit mijn oeuvre.”, vertelt Frank. Muziek is zijn leven en het theater is voor hem al jaren dé meest optimale plek om op te treden. “De mogelijkheden die we in het theater hebben wat het licht en het comfort betreft voor het publiek is gewoon ontzettend fijn. Het publiek kan daar zitten, kijken en luisteren en aan het einde staan en dansen. De mogelijkheden in een theater zijn veel groter dan bij andere locaties. Ik vind het belangrijk dat het publiek een mooie avond beleeft en daarom zoek ik altijd naar de meest optimale setting.” 

Het zingen en het dichten dienen volgens Frank hand in hand te gaan. “In eerste instantie ben ik begonnen met het schrijven van gedichten die ik naderhand in muziek heb omgezet. In feite is het voor mij een twee-eenheid, de tekst en de muziek. Die twee dingen moeten perfect op elkaar aansluiten. Ik zou dan ook nooit een keuze kunnen maken tussen die twee.” 

De wereld – in de breedste zin van het woord – is iets wat Frank inspireert. “Ik hou van reizen. Het liefst zo ver en lang mogelijk om naar Nederland te kijken vanuit een ander perspectief. Hoe het gaat en wat ik ervan vind, maar ook gewoon wat mijn gevoelens daarbij zijn.” Als muziekliefhebber in hart en nieren is Frank uiteraard zelf ook wel eens bij een concert te vinden. Maar waar? “Om te beginnen bij Bob Dylan. Ik ga meestal met mijn drie broers, van wie ik de jongste ben, naar optredens van hem. Als Bob komt, gaan we altijd kijken. Maar je vindt me ook bij Herman van Veen of Stef Bos.”

Frank heeft in ieder geval zin in een avond Theaterhotel Almelo. Waarom? “Omdat het natuurlijk een theater én hotel is. Vaak blijven we daar. Het zijn uitermate aangename avonden. Ook de zaal is prachtig en de nazit is harstikke leuk, maar ook de volgende dag weer is het een fantastische gelegenheid daar. Je hebt er alles in één en ik raad ook zeker aan om daar te eten en te blijven slapen.”

Frank Boeijen speelt op donderdag 15 maart in Theaterhotel Almelo.