Van der Valk Theaterhotel Almelo

Kerst

Het kerstmenu van De Sociëteit

Zodra u het monumentale pand van De Sociëteit uit 1895 binnen stapt weet u dat het een bijzondere en smakelijke avond wordt. Geniet in een ongedwongen, behaaglijke sfeer van onze smakelijke gerechten en bijpassende wijnen. Met invloeden uit de Frans - Nederlandse keuken bieden wij u verrassende gerechten die met de grootste zorg worden bereid. En dat proeft u!

Maak van de kerstdagen een waar feest en geniet van een heerlijk diner in een sfeervolle ambiance bij De Sociëteit.

U kunt bij De Sociëteit de keuze maken uit:
- 3 gangen voor  € 37,50
- 4 gangen voor  € 44,50

Voorgerechten
  • Steak tartaar met kruidensla en een gefrituurd uitloopeitje
  • Carpaccio van Veluws rund met pittenmix, Italiaanse kaas en pestodressing
  • Zalmcake met zachte truffel en romige limoendressing
  • Gerookte Twentse buffelmozzarella met een marmelade van limoen, koriander en paprika
  • Duo van wild; fazantenpaté en gerookte hertenham met portgelei

* Vegetarische gerechten

Tussengerechten
  • Soep van grove mosterd met spekjes en haricots verts
  • Gebakken eendenlever en kalfszwezerik met compote van rode ui en Elstar
Hoofdgerechten
  • Gegrilde Black Angus kogelbiefstuk met home made kruidenboter
  • Traditionele wildstoofpot van hert, wildzwijn en haas met grove groenten en vergeten kruiden
  • Nieuw Zeeland boerderij hertenbiefstuk geserveerd met bakworst , rozijnen en eigen jus
  • Tournedos geserveerd met vier seizoenen pepersaus
  • Ravioli gevuld met buffel ricotta en shiitake geserveerd met gebakken shiitake
  • In roomboter gebakken zeetong (500 gram) met boterjus en citroen  € 15,00 p.p meerprijs
  • Op de huid gebakken Noordzee kabeljauw geserveerd met saffraan saus
Dessert
  • 100% Radler-ijs met panna cotta en kersenmarmelade
  • Crème caramel met gegrilde ananas
  • Kaasplateau; 4 soorten kaas met honing en walnoten
  • Grand dessert; een heerlijke creatie van onze patissier. Laat u verrassen!