Activiteitenagenda
Theaterhotel_expositie_Van Beat tot Punk

De tentoonstelling 'Van Beat tot Punk'.

05 okt 2019 - 31 dec 2019

Prinsenstraat 13, Almelo

Stadsmuseum Almelo organiseert in samenwerking met Het Huis van Katoen en Nu de tentoonstelling Van Beat tot Punk. Hierin wordt de pop- en jeugdcultuur van de jaren zestig en zeventig uitgelicht. De verscheidenheid aan subculturen komt voorbij met de muziek, en alles wat daarbij hoorde: brommers, kleding, haardracht, nozems, hippies en punkers. Met uiteraard speciale aandacht voor de popcultuur en de uitgaansgelegenheden in Almelo, zoals Hobnob, De Esch en De Kei, en met bands als The Humbugs, The Spurs, The Dynamics en Mr. Booboo.

Je bent jong en je wilt wat. De wereld verkennen en je plaats daarin bepalen. Plezier maken met leeftijdsgenoten, voor het eerst verliefd en af en toe uit je dak gaan. Lekker opvallen door de muziek, je gedrag, je kleding, je kapsel en de brommer waarop je rijdt. Je verzetten tegen je ouders en ander gezag.

Dat was in Almelo niet anders. Afhankelijk van de groep waar je bij hoorde, ging je in Almelo uit naar Hobnob, de Kei, Erve Noordik, de Esch of discotheek de Biribi, en luisterde je naar bands als The Humbugs. The Spurs en The Dynamics.

De tentoonstelling van Beat tot Punk wordt een feest der herkenning voor iedereen die in de jaren zestig en zeventig jong was en is tevens een leuk uitje voor vele generaties en liefhebbers van de Sixties en de Seventies.

Voor meer informatie klik dan hier