Activiteitenagenda
Twentse Lente

Twentse Lente 2017

26 mei 2017 - 28 mei 2017

Centrum Almelo

Twentse Lente is hèt festival waar bekend en minder bekend talent de kans krijgt van zich te laten horen. Een weekend lang kunt u genieten van muziek in allerlei genres, maar ook van dans, cabaret en poëzie. De binnenstad van Almelo veranderd in een groot gratis toegankelijk openlucht theater met een groot scala aan optredens verspreid over verschillende locaties in de stad. Het festival wordt dit jaar gehouden in het Hemelvaartsweekend op vrijdag 26 en zaterdag 27 mei.

Naast optredens van 'the voice of Almelo' Maud Nieuwenhuizen, talentavondwinnaars Iris Snellenburg, DJ's Rafi en Basspunks én het '3FM Serious Talent' Tom Tukker kunt u genieten van bekende Nederlandse talenten zoals Thomas Berge, Bergit Lewis, Fuse en Boef! Ook de geboren en getogen Almelose 3FM-DJ Michiel Veenstra komt even terug naar zijn Roots om het feestje nóg completer te maken!

Ooit al eens gitaar willen spelen, gedroomd van een danscarrière of zin in een vette beat zoals alleen Armin die kan produceren? Kom dan op zaterdag 27 mei naar de Twentse Lente Kunstentuin op en rond het podium bij Tapasrestaurant Solera (Theaterhotel). Een tuin vol instrumenten, dansworkshops en beeldende kunst in samenwerking met Kaliber Kunstenschool, NAXT, Luv2Move en Willems Balletschool. Probeer tussen 12.00 en 17.00 uur allerlei muziekinstrumenten uit, leef je uit op een DJ-set en doe mee aan de leukste workshops of laat je verleiden door beeldende kunstenaars en aanschouw elegante dans- en balletdemonstraties. Wie weet sta jij volgend jaar ook op het podium van Twentse Lente als nieuw ontdekt talent!