Activiteitenagenda
233290

Knieperkestocht

07 jan 2018,
11:00 uur - 00:00 uur

€ 2,50 p.p.

Fam Knoop, Almelo

De Almelose folkloristische dansvereniging “De Korenaer” houdt zondag 7 januari 2018 weer een winterwandeltocht voor het hele gezin. De start is tussen 11:00 en 14:00 uur bij de Fam. Knoop, Knoefsweg 4, 7607 TD Almelo.

De deelnemers kunnen kiezen uit een afstand van 6, 7, 10 of 11 km. De route van deze 16e Knieperkestocht is dit jaar uitgezet in het gebied Wateregge / Gravenallee aan de noord-oost kant van Almelo. De korte route gaat langs fraaie wegen en lanen en gedeeltelijk door het bos via een tussenstop terug naar de startlocatie. Op de tussenstop zijn naast een warm of koud drankje ook de overheerlijke pannenkoeken verkrijgbaar. Ook is hier, zoals altijd, live muziek aanwezig.

De lange route gaat door een meer open landschap richting de Lolee. Deze beek wordt over enige afstand gevolgd. Vervolgens over een mooi pad door de weilanden en via een mooie weg sluiten we een kilometer voor de tussenstop weer bij de korte route aan. Op de start/finishlocatie is de vermaarde eigengemaakte erwtensoep verkrijgbaar en voor een warm bakje koffie of thee, een glühwijntje of een koud drankje kan men hier natuurlijk ook terecht. De bekende Knieperkes worden hier vers gebakken. Langs de route zullen leden van de jachthoorngroep het Beeklust hun jachthoorns laten schallen.

De kosten van de tocht bedragen 2,50 euro per persoon. Kinderen onder de 12 jaar gratis.

In de afgelopen 14 jaar is de Knieperkestocht een begrip geworden, niet alleen vanwege de mooie door klompjes aangegeven routes maar ook vanwege de sfeer en gezelligheid op de diverse pauze locaties. De naam van de tocht komt van "Knieperke", het Twentse woord voor nieuwjaarrolletje, een rond deze tijd veel gegeten lekkernij.

Voldoende parkeerruimte is aanwezig bij de startlocatie. Deze kan men het gemakkelijkst bereiken via de N349. Vanaf de afslag tussen Mariaparochie en Albergen is de route naar de startplaats d.m.v. borden aangegeven