Activiteitenagenda
Driving_Miss_Daisy_temp 1

Driving miss Daisy

17 nov 2018,
20:00 uur - 22:30 uur

€ 25,50 p.p.

Schouwburgplein 1, Almelo

Driving Miss Daisy, naar het gelijknamige toneelstuk van Alfred Uhry, vertelt het hartverwarmende verhaal van de unieke vriendschap tussen de oudere Joodse weduwe Miss Daisy en haar Afro-Amerikaanse chauffeur (Edwin Jonker). In de hoofdrol, als Miss Daisy, de grande dame van het Nederlandse toneel: Anne-Wil Blankers.

Het verhaal speelt zich af in de jaren vijftig en zestig in een door rassenkwesties en strijd om gelijkheid geteisterd Midden-Amerika. Miss Daisy is een oudere, koppige, rijke Joodse dame die niet toe wil geven dat ze ouder wordt. De analfabeet Hoke is haar chauffeur. Twee personen die zeer verschillend zijn van huidskleur, geloof en afkomst. Ondanks alle vooroordelen, ontwikkelen ze een vriendschap die sterker blijkt dan hun verschillen. In het stuk staan thema’s als vooroordelen, racisme en het omgaan met deze verschillen centraal.  

Dit nieuwe toneelstuk met Anne-Wil Blankers en Edwin Jonker wordt geregisseerd door Agaath Witteman. Het stuk is gebaseerd op het gelijknamige toneelstuk van Alfred Uhry. De verfilming was zo mogelijk nog succesvoller met maar liefst drie Oscars: Beste Film, Beste Actrice en Beste Bewerkte Scenario.  

Regie: Agaath Witteman

U kunt vanaf €25,50 kaarten kopen voor Driving Miss Daisy. Klik hier om kaarten te bestellen.