Nieuws

Theaterhotel Almelo in de top tien ‘Meest gastvrije theater van Nederland’

Woensdagmiddag maakte de ANWB bekend dat Theaterhotel Almelo één van de genomineerden is voor de ANWB publieksprijs ‘Meest gastvrije theater van Nederland’, middelgrote gemeenten. Samen met negen andere Nederlandse theaters is het Theaterhotel in de race voor de publieksprijs die 4 oktober aanstaande wordt uitgereikt.

Een aantal maanden geleden kon men online zijn of haar stem uitbrengen. Eerder selecteerde de ANWB theaters aan de hand van vier categorieën op basis van de grootte van de gemeenten. Theaterhotel Almelo is gecategoriseerd in de groep ‘middelgrote gemeenten’. Theaterdirecteur Esther Hammink is erg blij met de nominatie. “Met ons hele team zijn we dag in, dag uit bezig om goed voor onze gasten te zorgen. De lat ligt hoog, want je wilt dat iedereen de mooiste theateravond heeft die mogelijk is: voor en achter de schermen. Na de nominatie voor ‘Beste theater van het jaar’ die we vorig jaar mochten ontvangen uit de theaterwereld, is dit wederom een nominatie waar we waanzinnig trots op zijn. Je kunt immers nog zo hard je best doen, het zijn onze gasten die de gastvrijheid ook echt moeten ervaren. En dat maakt dat we zo ongelooflijk blij zijn met deze nominatie!” Of Theaterhotel de prijs in de wacht sleept, moet 4 oktober blijken. Eén ding is volgens Hammink zeker: “ook deze nominatie pakt niemand ons meer af”.

ANWB Meest gastvrije theater van Nederland

ANWB reikte in het verleden meerdere publieksprijzen uit en voor het eerst de publiekprijs aan Nederlandse theaters. Aan de hand van deze beoordelingen kunnen de leden van de ANWB de voorstelling van hun keuze gaan zien in een theater waarvan zij weten dat het bekend staat om zijn ‘bijzonder goede ontvangst’. Deelnemende theaters werden beoordeeld op bereikbaarheid, horeca in het pand, het prijsniveau, sfeer en uitstraling, het zitcomfort, het zicht op het podium en het aanbod van voorstellingen.