Nieuws

Ontvangst van EnergiekAlmelo Award 2015

Theaterhotel Almelo is 11 november uitgeroepen tot de winnaar van de EnergiekAlmelo Award 2015. De jaarlijks award wordt uitgereikt aan een onderneming die zich onderscheidt door zijn innoverende ondernemerschap en maatschappelijke betrokkenheid. Esther Hammink heeft namens het Theaterhotel de prijs in ontvangst genomen.

“Wat ben ik ontzettend trots op deze award: een grote eer. Zeker met deze twee geweldige medegenomineerden: Studio MAD en WWINN Group.” Het grootste cadeau is volgens Esther in de waardering die ze dag in, dag uit mag ontvangen van de gasten. “Dat je daar dan ook nog deze award mee verdiend, is natuurlijk helemaal geweldig.”

Het Theaterhotel weet, met innovatieve combinatie van een commercieel hotel & restaurant, publieke stadsschouwburg en samenwerking met de Gemeente Almelo, een gevarieerd en compleet theaterprogramma te bieden. Ook de maatschappelijke betrokkenheid bij de stad, was voor de jury reden de award aan het Theaterhotel toe te kennen.

Veel theaters in Nederland zijn  eigendom van de gemeente, maar het Theaterhotel houdt de stadsschouwburg in stand met slechts een beperkte en afgebakende bijdrage van de gemeente. Ondanks de beperkte financiële middelen blijft het Theaterhotel altijd vechten voor de mogelijkheid om het publiek te verrijken, ontroeren, verbazen en vermaken met een zo’n breed mogelijk theateraanbod en neemt tevens alle andere zorgen, investeringen en risico’s voor haar rekening.

Desondanks is het Theaterhotel vooral van mening dat zij in dienst staat van de samenleving. Zo investeert het Theaterhotel in de toekomst van kinderen door in samenwerking met bekende acteur Bas Muijs een unieke theaterworkshop te ontwikkelen voor meer dan 600 Almelose basisschoolleerlingen. In de strijd tegen armoede doneert het Theaterhotel hotelbedden aan het Armoedepact Almelo en zoekt zij voortdurende samenwerkingsverbanden met o.a. Almelo Doe(t) mee en Scoop Welzijn om het theateraanbod voor iedereen toegankelijk te maken en te houden.

De drie genomineerden worden beoordeeld op drie criteria: de onderneming draagt Almelo uit, heeft innovatief/onderscheidend vermogen en is maatschappelijk betrokken. De genomineerden moeten gevestigd zijn in Almelo en zijn financieel gezond.