Goossenmaatspark
Goossenmaatspark

Goossenmaatspark

Het Goosenmaatpark is een goed onderhouden en gebruiksvriendelijk park midden in een woonwijk met een vijver en bijzondere muurschilderingen.

Voor jong en oud is het Goossenmaatspark een welkome voorziening. Het oorspronkelijke ontwerp van het 3 hectare grootte park stamt uit 1920. In 2003 heeft de gemeente Almelo het bekende architectenbureau Fortuyn O'Brien opdracht gegeven het park te herontwerpen waarbij met name de vrijetijdsfunctie naar voren moest komen. Centraal in het ontwerp stond een nieuw ontworpen vijver. In september 2005 is het park officieel opengesteld in een festiviteit voor en met de buurtbewoners.

De Green Flag Award
Door een intensieve samenwerking met de medewerkers van de gemeente Preston in Engeland is het Goossenmaatspark in aanmerking gekomen voor de Green Flag Award. Dit is een zeer belangrijke prijs in Engeland. Het was dan ook het eerste park op het vasteland dat deze vlag heeft gekregen. Deze vlag wordt alleen toegekend aan parken die door toedoen van vrijwilligers en in samenwerking met de gemeente ervoor zorg dragen dat een park er goed uitziet, er zaken worden georganiseerd voor de omwonenden en dat dit in goede harmonie gebeurt.