Over ons

In het Twentse Almelo ervaart u bij Van der Valk Theaterhotel Almelo**** gastvrijheid pur sang. Onder één dak vindt u een theater, het hotel, diverse restaurants, zalen en congresaccommodaties. De unieke combinatie van een stijlvolle ambiance, gevarieerd entertainment, culinaire hoogstandjes en het Twentse landschap maken uw verblijf in Almelo onvergetelijk.

Ligging
Het hotel ligt op slechts enkele minuten rijden van de A1/A35, biedt (beperkt gratis) parkeergelegenheid en is eenvoudig met het openbaar vervoer te bereiken. Vanuit hartje centrum Almelo, een kleurrijke stad vol boetiekjes, monumentale panden en gezellige uitgaansgelegenheden, leidt de Gravenallee wandelaar en fietsers rechtstreeks de natuur in. Almelo biedt , als dé waterstad van Twente, voldoende mogelijkheden voor rust en vermaak op het water.

Ultiem genieten
Het hotel beschikt over 196 royale hotelkamers, business suites en familiekamers die allen zijn voorzien van een bad, aparte douche, toilet, balkon, internetaansluiting, radio en televisie. Laat uw lichaam en geest tot rust komen in het zwembad, de sauna, de Turkse stoomcabine of maak gebruik van de fitnessfaciliteiten.

Meeslepend theater
Het sfeervolle, inpandige theater bevat ruim 800 zitplaatsen waar men kan genieten van meer dan 100 zeer uiteenlopende voorstellingen per jaar. Grote namen en nieuwe talenten uit de wereld van onder andere musical, cabaret, toneel, opera en dans streken de afgelopen 20 jaar graag neer op de planken van het Almelose theater. Bekijk de theaterpagina’s in onze magazine of raadpleeg het online programma.

Onbegrensde mogelijkheden
Het Theaterhotel beschikt over diverse multifunctionele zalen, van het theater met 800 plaatsen tot moderne boardrooms. Als zakenhotel van de regio is een succesvolle vergadering, congres of presentatie onze doelstelling.

De mogelijkheden bij Theaterhotel Almelo zijn eindeloos, van (theater)buffet tot bubbling breakfast, van catering tot bedrijfsuitje en van familiefeest tot congres.

Huisregels
In onderstaand reglement vindt u de belangrijkste huisregels die binnen ons hotel gelden. Wij vragen u deze regels te respecteren en te accepteren.

Algemene regels

 • Alle aanwijzingen van medewerkers van dit hotel, die verband houden met huisregels, dienen te worden opgevolgd. Klachten kunt u bij de bedrijfsleiding melden.
 • Blijf in geval van brand rustig. Meld brand bij de receptie en/of sla de dichtstbijzijnde brandmelder in.
 • Verlaat bij een algemeen brandalarm direct het pand en verzamel op het voorplein bij het verzamelpunt.
 • Gebruik bij brand in geen geval de liften.
 • Bij het inchecken dient een geldig legitimatiebewijs getoond te worden. Inchecken kan vanaf een leeftijd van 18 jaar. Minderjarige personen dienen altijd te worden vergezeld door een persoon van 18 jaar of ouder. Minderjarigen dienen altijd in het bezit te zijn van een ouderverklaring. Tevens wordt u gevraagd om een creditcardgarantie af te geven. Indien u niet in het bezit bent van een creditcard, betaald u een borg van €150,-.
 • Op diverse plaatsen binnen het hotel hangen camera’s. Eenieder die zich in ons hotel bevindt, stemt toe in het maken van opnames. Bij calamiteiten en/of incidenten kunnen deze opnames als ondersteunend materiaal getoond worden aan de autoriteiten.
 • Gevonden voorwerpen dient u in te leveren bij de receptie.
 • Van der Valk Theaterhotel Almelo is niet verantwoordelijk voor verlies of diefstal van uw bezittingen.
 • De directie, de eigenaar van deze locatie en/of personen die voor het hotel werkzaam zijn, kunnen niet aansprakelijk worden gesteld voor enig letsel en/of materiële dan wel immateriële schade, die bezoekers van de locatie mochten ondervinden.

Het is verboden om

 • Nooduitgangen te gebruiken als normale in- en uitgangen.
 • Eigendommen van het hotel mee te nemen buiten het gebouw. Bij het moedwillig beschadigen van eigendommen van Van der Valk Theaterhotel Almelo, kan men aansprakelijk gesteld worden voor de reparatie- en/of vernieuwingskosten.
 • Verdovende middelen te nuttigen, gebruiken, verhandelen of bij zich te hebben.
 • Lachgas te gebruiken en/of mee te nemen tijdens uw bezoek aan ons hotel. Binnengebrachte lachgasflessen en -patronen zullen wij confisqueren en ontvangt u niet meer terug.
 • Overlast te veroorzaken voor een ander o.a. middels harde muziek, onhebbelijk gedrag of door lawaai van welke aard dan ook.
 • Met meer dan het toegestane aantallen personen op de kamer te verblijven.
 • Het betaald ontvangen van gasten op de kamer ten behoeve van seksuele activiteiten.
 • Te roken op de kamer. Indien wij constateren dat er toch gerookt wordt op de kamer zijn wij genoodzaakt € 150,00 reinigingskosten in rekening te brengen.
 • Huisdieren mee te nemen naar ons restaurant en ontbijtruimte.

Gedurende alle omstandigheden respecteren wij uw privacy. Wij zijn echter wel bevoegd uw kamer te betreden in geval van 'het niet naleven van ons huisreglement'.

Van der Valk Theaterhotel Almelo hanteert een zero tolerance beleid. Dit betekent dat bij het niet naleven van ons huisreglement geen waarschuwing gegeven zal worden, maar u per direct wordt verzocht het hotel te verlaten. Er zal geen geld worden geretourneerd en een eventueel betaalde borg zal worden ingehouden.

In alle gevallen waarin dit reglement niet voorziet, beslist de directie van Van der Valk Theaterhotel Almelo.