Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Esther Hammink, Jan Willem Holtmaat en team, en daarbij Theaterhotel Almelo staat als schouwburg en horecaondernemers van de stad Almelo en als (zaken)hotel van de regio middenin de samenleving. Dat uit zich in de duurzame relaties welke zij aangaat met diverse doelgroepen en instanties om hen te ontzorgen, te ondersteunen of te vermaken.
Het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en Maatschappelijk Betrokken Ondernemen uit zich in onderstaande projecten:

 • Theaterhotel weet elk theaterseizoen met de minimale subsidie ondersteuning en een substantiële bijdrage vanuit het hotel met liefde en overtuiging haar plicht als stadsschouwburg te voldoen met een compleet en veelzijdig theateraanbod. Zij levert hierdoor een belangrijke bijdrage aan het culturele aanbod van de stad.
 • Theaterhotel Almelo zette jaren geleden een samenwerking op met Theater Hof 88 om het Almelose publiek een compleet en veelzijdig theateraanbod te bieden. Zij gaat daarbij uit van de wens van de bezoeker en neemt daarbij haar volledige verantwoordelijkheid als stadschouwburg om het publiek te verbazen, ontroeren en vermaken met een zo breed mogelijk aanbod.
 • Theaterhotel Almelo zet belangeloos haar eigen middelen, ruimte en materiaal in zoals pr- en marketinguren, zalen en kamers, programmeringkosten, technische benodigdheden en ondersteuning evenals drukwerk en verspreiding van promotiemateriaal ter promotie van stedelijke evenementen als Twentse Lente Festival, UIT in Almelo, Profronde Almelo, Nacht van Almelo, Almelo op 't Rabat e.d.
 • Naar de mening van de directie en medewerkers van Theaterhotel mogen zij, die zich belangeloos inzetten voor het welzijn van anderen, ook zelf regelmatig in "de spotlights" worden gezet. De vrijwilligers van Avedan Almelo ontvangen dan ook regelmatig een selectie van voorstellingen welke zij tegen een gereduceerd tarief kunnen bezoeken;
 • Theaterhotel organiseert indien het mogelijk is diverse kostelose evenementen voor het Almelose publiek om hen zodoende kennis te laten met mogelijkheden van Theaterhotel als werkgever, hotel, theater, restaurant of evenementenlocatie. Voorbeelden hiervan zijn de Open Dag, TheaterTipAvond en de Kindermiddag.
 • Ter promotie en ontwikkeling van amateurkunst in Almelo en omgeving stelt Theaterhotel Almelo haar theaterzaal beschikbaar tegen een speciaal gereduceerd tarief inclusief de nodige ondersteuning in techniek, administratie, verkoop, service en promotie.
 • Diverse initiatieven vanuit instanties zoals (sport) scholen, kinderopvangcentra, (sport)clubs en verenigingen worden, waar mogelijk, hartelijk ondersteund middels een financiële ondersteuning of het beschikbaar stellen van producten of middelen.
 • Theaterhotel is ervan overtuigd dat onze ouderen nooit vergeten mogen worden, maar allerminst tijdens de feestdagen. Het Theaterhotel verzorgt daarom in samenwerking met het Nationaal Ouderenfonds al ruim 10 jaar een jaarlijks kerstdiner voor eenzame ouderen. Via de Thuiszorg, Stichting Welzijn Ouderen, kerken, het Rode Kruis en de Zonnebloem worden ouderen bereikt die in aanmerking komen voor de kerstdiners.
 • Mensen die een hoge leeftijd bereiken, zijn wat minder mobiel en brengen hierdoor minder vaak of geen bezoek aan het theater. En dat terwijl juist iedereen toegang zou moeten hebben tot het veelzijdige theateraanbod. Theaterhotel Almelo heeft met Stichting Vier het Leven diverse voorstellingen geselecteerd waar de ouderen, begeleid door vrijwilligers, zonder zorgen of obstakels kunnen genieten van een avond uit. Het vervoer is geregeld, evenals de parkeerplaatsen, garderobe, tickets en een pauzedrankje of een eventueel hapje en drankje na afloop.
 • Theaterhotel Almelo is in het bezit van een gouden Green Key certificaat. Dit houdt in dat Theaterhotel bewust omgaat met natuur en milieu en streeft naar duurzaamheid op diverse fronten. Hierbij kijkt het Theaterhotel naar elk product en dienst op zich, waardoor de keuze van de leveranciers en de producten gebaseerd is op wat het beste is voor de omgeving en het milieu. 
  • Regelmatig organiseren wij een open dag bij Theaterhotel Almelo, hierbij geven wij omwonenden en geïnteresseerden de mogelijkheid om kennis te maken met ons bedrijf maar laten wij ook zien hoe wij zowel voor- als achter de schermen inzetten om onze gastvrije organisatie zo duurzaam mogelijk te laten draaien.

 

Kortom, Theaterhotel Almelo is een bedrijf midden in de maatschappij met oog voor de medemens en hetgeen hen raakt.