Algemene Informatie

Algemene voorwaarden
De Uniforme Voorwaarden Horeca (UVH) zijn de voorwaarden waarop in Nederland gevestigde horecabedrijven zoals hotels, restaurants, cafes en aanverwante bedrijven, horecadiensten verlenen en horecaovereenkomsten sluiten. Voor meer informatie over de UVH gaat u naar khn.nl/uvh-nl

Aanvangstijden
Wij verzoeken u op tijd te zijn, anders loopt u het risico dat u op een later geschikt moment of pas na de pauze plaats kunt nemen of een andere zitplaats krijgt toegewezen. Tevens kan er bij laatkomers door het gezelschap besloten worden de toegang te weigeren. Voorstellingen beginnen stipt op tijd.

Omruilen van uw theaterkaarten
U kunt tot uiterlijk 48 uur voor de datum van de voorstelling uw kaarten, met eventueel bijbetaling, bij de receptie omruilen voor een andere voorstelling. Restitutie geschiedt altijd in de vorm van veelzijdige tegoedpas, minus € 3,25 administratiekosten per kaart. Wanneer kaarten niet worden afgehaald vervalt de betalingsplicht niet. Toegangskaarten die voor een actieprijs, vroegboekkorting, serie of in een pakket zijn gekocht kunnen niet worden omgeruild.

Annulering hotelarrangement
Hotelarrangementen kunt u annuleren tot een week voor aankomst. Daarna brengen wij 60% annuleringskosten in rekening. Bij annulering binnen 48 uur voor aankomst berekenen wij 100% van de boeking. Voor onze hotelvoorwaarden verwijzen wij u naar de Uniforme Voorwaarden Horeca.

Acties
Wanneer u verzekerd wilt zijn van toegangskaarten en de beste plaatsen kunt u het beste vroeg in het seizoen reserveren. Op het laatste moment kunnen er bij sommige voorstellingen prijs acties worden ingezet. Deze gelden niet op reeds gereserveerde kaarten of i.c.m. andere acties. Actie- of pakketkaarten kunt u niet annuleren.

Apparatuur
Het is niet toegestaan beeld- en geluidsopnames te maken in de zaal. Mobiele telefoons dienen in het theater te worden uitgezet.

Kinderen
Voor kinderen tot 4 jaar beschikt het Theaterhotel over een beperkt aantal stoelverhogers. Voor ieder kind (ook onder de 4 jaar) dient een toegangsbewijs gekocht te worden. Kinderprijzen zijn tot 12 jaar. Kinderen tot 12 jaar dienen begeleid te worden door een volwassene.

Ook voor het hotel geldt dat reserveringen moeten worden gemaakt door een persoon van 18 jaar of ouder. Het is niet toegestaan voor minderjarigen om te verblijven in kamers zonder begeleiding van een volwassene. Indien één van de deelnemers onder de 18 jaar is, dient hij/zij altijd in het bezit te zijn van een ouderverklaring.

Toegangskaarten & prijzen
Op uitdrukkelijk verzoek van het gezelschap zijn er voor enkele voorstellingen geen tweederangs kaarten verkrijgbaar. Bent u uw toegangskaarten verloren of kwijt dan kunnen wij duplicaatkaarten aanmaken. Het Theaterhotel heeft het recht niet betaalde kaarten een uur voor de voorstelling door te verkopen. De verplichting tot betaling vervalt hiermee niet. Toegangsbewijzen blijven (ook na betaling) eigendom van het theater. De bezoeker kan de toegang worden ontzegd, wanneer zou blijken dat het toegangsbewijs niet is verkregen van het theater of door het theater erkende (voor-) verkoopadressen. Alle (voorstellings) toegangsprijzen zijn inclusief garderobe en drankje in de pauze of na afloop bij geen pauze.

Vervallen of verplaatste voorstellingen
Indien een voorstelling vervalt dan informeren wij u zo spoedig mogelijk via email, telefoon en/of brief. Het Theaterhotel Almelo is niet aansprakelijk voor reiskosten of andere kosten die u maakt terwijl een voorstelling (bijvoorbeeld door ziekte) geannuleerd wordt. Wordt een voorstelling verplaatst dan blijven de kaarten geldig. Komt de voorstelling te vervallen, dan worden de kaarten voor u geannuleerd en blijft het tegoed op uw account geldig en kunt u een andere voorstelling hiervoor boeken.

Wachtlijst
Indien een voorstelling is uitverkocht wordt u op de wachtlijst geplaatst. Een plek op de wachtlijst biedt geen garantie, maar is wel vaak een goede kans om alsnog kaarten voor een uitverkochte voorstelling te bemachtigen tot het laatste moment.

Check-in/check-out tijd
Op de dag van aankomst kunt u vanaf 14.00 uur inchecken. Op de dag van vertrek dient u vóór 11.00 uur uit te checken. Op zondag is de uitchecktijd 12.00 uur. Theaterhotel Almelo is gerechtigd af te wijken van deze tijden. U wordt hier dan over geinformeerd door de receptie.

Bubbling breakfast
Tijdens het theaterseizoen, van oktober tot juni, presenteert Theaterhotel Almelo iedere zondag een bubbling breakfast in plaats van een live-cookingontbijt. Hiervoor betaald u een toeslag van
€ 5,00. Het hotel is gerechtigd om hiervan af te wijken. Indien een live-cookingontbijt wordt gepresenteerd, betaald u geen toeslag.

Zwembad
Theaterhotel Almelo beschikt over een indoor zwembad. Deze is vrij toegankelijk voor alle hotelgasten.

Alle prijzen zijn incl. BTW. De prijzen en data zijn onder voorbehoud van schrijffouten en/of wijzigingen. Wanneer u een reservering bij ons maakt gaat u automatisch akkoord met onze voorwaarden.

Reserveren

Per kaartje berekenen wij € 2,50 aan servicekosten per boeking. 

 • Online reserveren
  Betaling per iDeal & E-ticket
  Geen extra verzend- of reserveringskosten per ticket
 • Telefonisch, via reserveringsformulier of per mail reserveren
  Betaling per iDeal & E-ticket
  + € 5,00 administratiekosten
  Betaling per overschrijving en kaarten verzenden per post
  + € 5,00 administratiekosten + € 7,50 verzendkosten
 • Aan de kassa met reserveringsformulier
  Voor 1 juni: Contante betaling+ € 5,00 administratiekosten
  Na 1 juni: Contante betaling Geen extra verzend- of reserveringskosten per ticket bij direct meenemen

Per reservering is het maximum aan servicekosten € 12,50

 

Abonnementen & Arrangementen

Een abonnement bestaat uit minimaal 5 voorstellingen, ongeacht het aantal personen. Abonnementhouders en arrangementen worden met voorrang ingeboekt en betalen geen reserveringskosten per kaartje, alleen servicekosten. Later bijgeboekte voorstellingen vallen niet binnen het abonnement. Indien u uw reservering wilt combineren met een diner-, buffet- of hotelarrangement, dan kunt u dit bij uw reservering kenbaar maken. Het is ook mogelijk op reeds gereserveerde kaarten alsnog een arrangement bij te boeken.

Speciale plaatsen

De theaterzaal beschikt over 6 rolstoelplaatsen in een speciale loge. Als u slecht ter been bent, geeft u dit dan aan bij uw reservering. Wij zoeken dan de beste plaatsen voor u, zodat u traplopen zoveel mogelijk kunt vermijden. Scootmobiels kunnen niet terecht in de rolstoellodge.

De theaterzaal beschikt over een infrarood geluidssysteem voor slechthorenden. U dient hiervoor wel plaatsen in het midden van de zaal te hebben (rij 4 t/m 9).

 • Via een éénkanaals ontvanger die u i.c.m. uw eigen gehoorapparaat gebruikt.
 • Via een kinbeugelontvanger (beperkte hoeveelheid), zonder uw eigen gehoorapparaat. Kosten: € 2,50.
Cadeaupassen

Theaterhotel beschikt over een cadeaupas die u in het Theaterhotel, Tapasrestaurant Solera en Dock 19 kunt gebruiken. Wij geven geen contant geld terug voor theater-, cadeau- en tegoedbonnen. Helaas is het niet mogelijk online met een cadeaupas te betalen.

Groepen

Voor groepen vanaf 20 personen, bij één voorstelling, betaalt u geen bespreekkosten per kaartje. Toegangskaarten dienen voorafgaand aan de voorstelling in totaliteit te worden afgehaald. Voor bepaalde voorstellingen gelden groepskortingen. Informeer naar speciale regelingen voor bijvoorbeeld personeelsverenigingen bij onze afdeling reserveringen.

Parkeren

U kunt parkeren in Stadserf P3. Via dek D komt u rechtstreeks in het Theaterhotel binnen. Wanneer deze vol is kunt u uitwijken naar Stadserf P1 & P2. De parkeergelegenheid is van de gemeente. Theaterhotel Almelo is niet verantwoordelijk of aansprakelijk wanneer u parkeert in één van deze garages. Wanneer deze garages beide vol zijn kunt u de parkeergarage ‘Stadhuis’ aanhouden. De garages zijn allen 24 uur per dag, 7 dagen per week geopend. Voor hotel en restaurantgasten zijn er een beperkt aantal parkeerplaatsen in P4, direct voor de ingang van het hotel. Voor alle garages zijn uitrijkaarten verkrijgbaar bij de receptie. Prijs is afhankelijk van het tijdstip van uitrijden.