Ontdek Twente

Fietsen en wandelen door Twente

Vanuit ons hotel, die zich bevind in hartje centrum, leidt de Gravenallee wandelaars en fietsers rechtstreeks de natuur in. Daar, na zo’n anderhalve kilometer, ontvouwt zich het typische Twentse coulisselandschap: weilanden, glooiende akkers, de essen, afgewisseld met houtwallen, slootjes, beekjes en kronkelende weggetjes. Daartussen heeft u bijzonder zicht op de typische Twentse boerderijen.

Met een fietsroutenetwerk van meer dan 1.000 kilometer kunt u eindeloos veel fietsroutes uitstippen. Met behulp van de vele knooppunten routes komt u altijd terug bij uw startpunt. Een aantal van de prachtige onderstaande fietsroutes van onze partner route.nl. liggen startklaar voor u bij de receptie van ons hotel. Wist u dat u de QR codes van deze routes kunt scannen met uw smartphone? Zo neemt u een persoonlijke gids mee in uw broekzak!

Geen fiets bij de hand? Onze medewerkers reserveren graag een fiets voor u!
Reguliere fiets € 9,95 | E-Bike € 19,95 per dag

Fietsroute ‘Heerlijk toeren langs het water bij Almelo’.
Overijssel  |  Almelo  |  34,80 km  |  route 552920  |  www.route.nl

Een prachtige waterrijke route bij Almelo! Via de Almelose Aa rijd je de stad uit. Je steekt het Twentekanaal over naar de Eksosche Aa, waar je een mooi slingerend fietspad volgt door de beekvallei. Langs de Wierdense Aa pik je de fietssnelweg F35 op: een snelle fietsverbinding van 62 kilometer van Nijverdal naar Duitsland. Je fietst de stad weer in via Huize Almelo, dat dateert uit 1660. Het is privé bezit maar je ziet het mooi liggen vanaf de Gravenallee, die je ook langs monumentale boerderijen en een groen buitengebied met bossen, heggen en singels leidt.

Fietsroute ‘Door het Twentse land’
Overijssel  |  Twente  |  60,83 km  |  route 552918  |  www.route.nl

Ontdek het Twentse land eens vanuit de karakteristieke katoenstad Almelo. Een groene route langs parken leidt je de stad uit, via stadskerk De Bleek, een kruiskerk uit 1927 in de stijl van de Amsterdamse School. Net buiten Almelo volg je de beek de Lolee naar het Kanaal Almelo-Nordhorn. Je kijkt hier prachtig uit over het water en de stad lijkt alweer heel ver weg! Als je het kanaal verlaat, zit je al snel in dat typische Twentse landschap van oude boerderijen, landweggetjes en bomenrijen. Heerlijk groen en authentiek. Je komt door leuke plaatsjes zoals Albergen, Tubbergen en Fleringen, maar het middeleeuwse stadje Ootmarsum spant de kroon.

Fietsroute 'Het Verzet Kraakt'
Overijssel  |  Twente  |  53 of 60 km

Wilt u wel eens wat meer van de Twentse omgeving zien of bent u benieuwd naar de plekken die bij de bankoverval een rol hebben gespeeld? Een gratis fietsroute leidt u in Twente langs historische locaties en tentoonstellingen rondom de grootste bankroof aller tijden: 'Het Verzet Kraakt'.

Bij de receptie kan u een gratis boekje krijgen met een fietstocht langs de verschillende historische plekken en tentoonstellingen rondom de grootste bankroof. De route is opgesplitst in twee fietslussen. De oostelijke route van 53 km gaat door Wierden, Almelo, Vriezenveen en Daarle. De westelijke route van 60 km gaat door Wierden, Daarle, Nijverdal en Rijssen. De route is ook in één keer te fietsen.

Passe-partout
Op de route komt u langs zes musea met speciale exposities over de voorstelling 'Het verzet kraakt'. Als u een bezoek aan de (zes) tentoonstellingen over de grootste bankroof aller tijden wilt brengen, kan u ook een passe-partout aanschaffen. Deze passe-partout kost 5 euro en is te koop bij de receptie.