Fietsen en wandelen door Twente

Vanuit ons hotel in hartje Almelo leidt de Gravenallee wandelaars en fietsers rechtstreeks de Twentse natuur in. Daar, na zo’n anderhalve kilometer, ontvouwt zich het typische Twentse coulisselandschap. Het twentse land kent vele gezichten. Na elke bocht ontvouwt zich een nieuw panorama van heidevelden, bossen, weilanden en heuvels. In dit lieflijke landschap liggen oude dorpen en steden waar fietsers en wandelaars warm worden ontvangen en kunnen genieten van de Twense gastvrijheid en heerlijke streekgerechten.

Met een fietsroutenetwerk van meer dan 1.000 kilometer kunt u eindeloos veel fietsroutes uitstippen. Met behulp van de vele knooppunten routes komt u altijd terug bij uw startpunt. Een aantal van de prachtige onderstaande fietsroutes van onze partner route.nl. liggen startklaar voor u bij de receptie van ons hotel. Wist u dat u de QR codes van deze routes kunt scannen met uw smartphone? Zo neemt u een persoonlijke gids mee in uw broekzak!

Onze fietsapp genaamd Backyard?

Wat is er leuker dan op de fiets onze achtertuin te ontdekken? Van der Valk maakt het u graag gemakkelijk en daarom bedachten we Backyard, de fiets-app die uw hotelovernachting koppelt aan op maat gemaakte, mooie fietsroutes in de directe omgeving van uw Van der Valk hotel.

Download on the Apple Store       Get it on Google Play

Backyard is je ultieme fietsmaatje-app die je hotelverblijf omtovert tot een lokaal avontuur. Met Backyard kun je een reeks zorgvuldig samengestelde fietsroutes rondom je hotel verkennen en unieke hotspots ontdekken die toeristen meestal missen.

Elke route is verrijkt met niet te missen hotspots, zoals verborgen uitzichtpunten, populaire cafés, historische bezienswaardigheden en lokale ontmoetingsplekken.

Backyard is meer dan een fiets-app; het is een unieke manier om je reisbestemmingen te ervaren. Of je nu één nacht blijft of een week, laat Backyard je leiden naar de lokale ervaringen die je reis onvergetelijk maken.

Bekijk onze fietsroutes    


Niet in de mogelijkheid om uw eigen fiets mee te nemen? Geen probleem. U huurt gemakkelijk een E-bike of E-Chopper bij Van der Valk Theaterhotel Almelo. Een E-chopper is een elektrische scooter waarmee je perfect Twente kan verkennen. We hebben hiervoor een samenwerking met Aktief Twente.Je bestelt de chopper hier.


E-Bike € 29,50
Prijs per dag 

E-Chopper

2 uur – 28,50

3 uur – 33,50

4 uur – 38,50

Hele dag – 50,00

* u kunt tot 24 uur van te voren kosteloos annuleren. Binnen de 24 uur brengen we het volledige huurbedrag in rekening.

Onze reserveringsmedewerkers nemen ook graag de mogelijkheden met u door. Bel 0546-803000 of mail naar reserveringen@theaterhotel.nl