Fietsroute Almelo-Nordhornkanaal
Fietsroute Almelo-Nordhornkanaal

Fietsroute Almelo-Nordhornkanaal

Een interessante fietsroute langs het historische Almelo-Nordhornkanaal. De omgeving rondom het kanaal is een prachtig natuurgebied dat de Twentse stad Almelo verbindt met de Duitse stad Nordhorn in Grafschaft Bentheim.

Niet alleen door hun textielverleden zijn de buursteden aan weerzijden van de grens Almelo en Nordhorn met elkaar verbonden. Er is ook een hele tastbare verbinding: de oude grensoverschrijdende waterweg het Almelo-Nordhornkanaal. Tegenwoordig is het kanaal niet meer begaanbaar voor de scheepvaart en daardoor des te idyllischer voor de wandelaar en fietser. Aan beide zijden van het kanaal ligt een goed begaanbaar fietspad.

De Route

Stap in Almelo op de fiets en trap ongeveer 35 kilometer langs het Almelo – Nordhornkanaal richting Nordhorn. Onderweg komt u verschillende highlights en leuke bezienswaardigheden tegen. Nordhorn is net als Almelo een stad met een textielverleden. Het is een middelgrote stad met meer dan 54.000 inwoners en ligt in het Grafschaft Bentheim. Nordhorn is een echte waterstad, met de Vecht die dwars door het centrum loopt. Waterstad Nordhorn ontdekt en beleeft u dan ook het beste door met een van de ‘Vechtebooten’ over de kanalen en grachten rondom het binnenstadeiland te varen.

Meer weten? Klik hier!