Wijngaard Hof van Twente
Wijngaard Hof van Twente

Wijngaard Hof van Twente

Fiets in 5 kwartier door het afwisselende Twentse Coulissen landschap naar Wijngaard Hof van Twente, waar een heerlijk glas Twentse wijn van eigen bodem voor u klaar staat. Ontdek de wijngaarden met bijbehorende kelders, of boek tegen een meerprijs een proeverij of een rondleiding. Na afloop van uw fietstocht ontvangen wij u graag in één van onze 3 restaurants voor een heerlijk diner.

Heerlijke wijnen van eigen bodem:
te proeven in de gezellige Sueterie
en te beleven in de wijnkelders en wijngaarden!

Roelof wilde van kinds af aan altijd boer worden en wist zijn droom te verwezenlijken door de realisatie van 3 wijngaarden in Bentelo. 13 mei 2000 werd de eerste wijngaard gerealiseerd aan de Kloetenweg. In 2020 wordt het 20 jarige jubileum gevierd! 5,5 ha wijngaard werd aangeplant op 3 percelen: 2,5 ha Het Nieuwland, aan de Kloetenweg, 1 ha Sueterie, aan de Suetersweg en 2,2 ha aan de Hagmolenbeek in Bentelo. In 2020 zal er nog een hectare aan de Suetersweg worden aangeplant.

Het bedrijf heeft dan ruim 6,5 ha aan druiven staan, goed voor 25000 liter Twentewijnen.

In Neerlands Wijnmakerij, gevestigd op het erf van de Visschers, worden de druiven verwerkt tot de witte, rode en rosé wijnen. De dochters Joanne en Emy lijken met hun keuze studie voor een andere toekomst te kiezen, zoon Mart is vaak binnen het bedrijf te zien. Ook laat hij de Twentewijnen proeven op de Twentse Streekmarkt in Delden, elke eerste zaterdag van de maand.

"Ie könt de leefde preuven in het glas!" (Herman Finkers)