Met het gezin

Lekker ravotten in de frisse buitenlucht, een spannende bioscoopfilm zien en smullen van de popcorn, discozwemmen en hertjes kijken. Almelo, er is altijd wat te doen.

Avonturenpark Hellendoorn
Verscholen in de bossen van Hellendoorn liggen ruim 30 topattracties, mooie shows en evenementen te wachten. Beleef samen spetterend waterpret in de twee wildwaterbanen of zet de wereld op z’n kop in één van de drie achtbanen! Avonturenpark Hellendoorn is compact, overzichtelijk en je hoeft bijna nooit te wachten voor je in de attracties kunt!

Monkey Town
Klimmen, klauteren, springen, glijden en nog veel meer! Monkey Town is een indoor speeltuin voor kinderen van 0 tot 100 jaar! Door de ruime en overzichtelijke opzet is het er leuk maar vooral ook schoon en veilig.
Woonboulevard 40, Almelo

Een frisse duik
Het Theaterhotel beschikt over een heerlijk verwarmd binnen zwembad waar hotelgasten vrij gebruik van kunnen maken. Bent op zoek naar diverse zwembaden en zwemparadijsen in de omgeving? Onze medewerkers van de receptie informeren u graag.

Familiefilms
Ga naar bioscoop Movie Unlimited, midden in het centrum van Almelo, en geniet van de allernieuwste films. Maak ondertussen gebruik van de persoonlijke service: bestel consumpties vanuit uw luie stoel door één druk op de knop.
Catharina Amaliaplein 3, Almelo

Familiepretpark Waarbeek
Op een steenworp afstand van Hengelo en Enschede, ligt midden in Twente het nostalgische familiepretpark; ouderwets gezellig en uitermate geschikt voor een geweldig dagje uit. De Waarbeek biedt u kermis met diverse atracties voor kinderen in de verschillende leeftijdsklassen tussen 4 en 12 jaar. Het park wordt nog gezelliger gemaakt met het dagelijkse live entertainment dat bestaat uit een spannende avonturenshow, leuke dansjes en grappige typetjes bij de attracties!

Hertenkamp
Net even dichterbij dan de dierentuin en ook heel leuk: het hertenkamp nabij het Hagenpark. Even lekker wandelen en samen dieren kijken. Een voordelig uitje!
Hofstraat/Gravenallee, Almelo

Midgetgolf
Deze 18 holes midgetgolfbaan ligt in een bosrijke omgeving aan de rand van Almelo. Werkt het weer even niet mee? Binnen kunt u gebruik maken van de 4 kunststof kegelbanen.
Tusveld 31-33, Bornerbroek

Stadsboerderij
Aan de rand van de westelijke groene long van Almelo, vlakbij rivier de Aa en bij de ingang van het Beeklustpark, ligt Stadsboerderij Beeklust. Een gezellige kinderboerderij die openbaar toegankelijk is voor het publiek. Kinderen kunnen er kennis maken diverse boerderijdieren. Bovendien is er een boerderijwinkel, een terras en een speeltuin.
Ledeboerslaan 3, Almelo

Tierpark Nordhorn
Dierentuin Nordhorn is een tien hectare groot park en gelegen aan de rivier de Vecht, in het Duitse Nordhorn vlak bij de Nederlandse grens bij Denekamp. In het park leven ongeveer 1.000 dieren van circa 90 soorten welke de kinderen allemaal kunnen bekijken tijdens hun ontdekkingsreis door het verblijf. Veel verblijven zijn op een natuurlijke manier van elkaar gescheiden. Voor uw gemak hebben wij een aantrekkelijk kidspakket samengesteld, inclusief het toegangsbewijs van dierentuin Nordhorn.
Heseper Weg 110, Nordhorn

Wevershuisje
Zeker een aanrader om met de kinderen te bezoeken is het Wevershuisje, de eeuwenoude stadsboerderij midden in de Almelose binnenstad. Bekijk hoe het er in vroegere tijden aan toeging en wonnen demonstraties bij van spinnen, kantklossen of weven.
Kerkengang 5, Almelo

Landgoed Singraven
Kinderen kunnen van dinsdag t/m zaterdag (van 11.00 tot 16.00 uur) en zondags (van 13.00 tot 16.00 uur) tijdens de zomervakantie in de maanden juli en augustus onder begeleiding van een volwassene een speurtocht maken door het park van Huis Singraven. Men kan zich melden bij Landgoedwinkel aan de Dinkel tegenover restaurant de Watermolen.Kosten € 2,50 per persoon, zowel kinderen als de begeleidende volwassenen. Vooraf reserveren is niet nodig.
Molendijk 37, Denekamp