Wandelen

In Twente heet wandelen kuieren. Een begrip. Kuieren heeft net een iets andere dimensie dan lopen, want er zit een gevoel van onthaasten in opgesloten. Vanuit Theaterhotel in hartje centrum, leidt de Gravenallee wandelaars en fietsers rechtstreeks de natuur in. Daar, na zo'n anderhalve kilometer, ontvouwt zicht het typische Twentse coulissenlandschap: weilanden, glooiende akkers, de essen, afgewisseld met houtwallen, slootjes, beekjes en kronkelende weggetjes. Daartussen heeft u bijzonder zicht op de typische Twentse boerderijen.

Het Theaterhotel heeft diverse wandeltochten die u langs prachtige monumenten en natuurgebieden brengen. Onderstaande wandeltochten zijn gratis af te halen bij de receptie.

Waterpad wandelroute
Wandel in gezelschap of struin lekker alleen door de waterrijke omgeving. De Waterpad Wandelroute leidt u langs diverse opvallende bezienswaardigheden van Almelo. De wandeling duurt ongeveer twee uur. Of langer als u tussendoor gezellig op een terrasje gaat zitten om even bij te komen van de indrukken. De route start bij het Theaterhotel en uw routekaart is verkrijgbaar bij de receptie.

Kunstroute Almelo
Met de kunstroute presenteert Almelo een wandelroute die u langs inspirerende, opmerkelijke, uitdagende kunstobjecten in de openbare ruimte. Albert Einstein zie het al; logica brengt je van a naar b, verbeelding brengt je overal. De Kunstroute Almelo is verkrijgbaar bij de receptie. Wanneer u alle 29 kunstwerken wilt zien duurt de wandeling zo'n anderhalf uur.

Architectuur Wandelroute Almelo
Almelo presenteert honderd jaar architectuur in het centrum van Almelo. Een wandeling langs een selectie mooie, opmerkelijke en interessante gebouwen uit verschillende bouwperioden na 1900.

Bekijk voor een heerlijke wandeling én overnachting ons 'Wandel' arrangement.