Kunst te kust en te keur

Als het om kunst gaat, komen de liefhebbers in Almelo duidelijk aan hun trekken. Zo'n vijftien galeries telt de stad met uiteenlopende collecties en kunstenaars. Modern, abstract, realistisch. Bronzen beelden, aquarel of sculpturen. Te kust en te keur.

Almelo kent vele galeries, onder andere Het Baken, Lads en de Kunsthal Hof 88. Ook in de Doelenstraat vindt u meerdere galeries die de moeite waard zijn om te bezoeken. Een speciale plaats neem Galerie en Skulpturenpark Groeneveld in. Hier is Nederlands grootste beeldencollectie te zien. Het park is prachtig aangelegd en heeft een indrukwekkende verscheidenheid aan werk van diverse beeldhouwers. Daarnaast is er een ruime galerie met schilderijen, objecten en kleindere beelden.

Iedere eerste zondag van de maand is er Kunststappen, waarbij alle deelnemende galeries hun deuren tussen 13.00 en 17.00 uur geopend hebben.

Kunstroute Almelo
Met de kunstroute presenteert Almelo een wandelroute die u langs inspirerende, opmerkelijke, uitdagende kunstobjecten in de openbare ruimte. Albert Einstein zei het al; logica brengt je van A naar B, verbeelding brengt je overal. De Kunstroute Almelo is verkrijgbaar bij de receptie. Wanneer u alle 29 kunstwerken wilt zien duurt de wandeling zo'n anderhalf uur.